Bammetje eHealth

Bammetje eHealth terug naar het overzicht

Bammetje eHealth: Zorgverleners en patiënten vertellen over hun ervaring met digitale zorg

 

Wil je meer weten over de inzet van digitale zorg in het Albert Schweitzer ziekenhuis? Kom dan langs op de kennissessie ‘Bammetje eHealth’ en luister naar drie mooie voorbeelden.

 

Verpleegkundig specialist Thea Korpershoek en verpleegkundige Els van den Bout zullen samen met een patiënt vertellen hoe zij de zogeheten eHealth tool MijnIBD coach inzetten om patiënten met chronische ontstekingen aan de darm digitaal te volgen en te begeleiden. Mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (verzamelnaam: IBD) hoeven hierdoor minder vaak te worden opgenomen en minder vaak naar de polikliniek te komen.

 

Orthopeed Willem-Jan Marijnissen en ontwikkelaar/onderzoeker Thomas Timmers nemen ons mee in de eerste weken na ontslag uit het ziekenhuis. Van patiënten wordt dan erg veel verwacht: het managen van pijn, verzorgen van de wond, uitvoeren van fysiotherapie oefeningen, etc. Het is voor patiënten erg lastig om dit allemaal te onthouden, waardoor het vaak voelt als ze “naar huis zijn gestuurd zonder dat ze iets verteld is”. Dit leidt tot ontevredenheid en een gemis aan betrokkenheid, maar ook tot onnodige fouten en zorgconsumptie. In het onderzoek wordt gekeken naar de inzet van een app om dit te verbeteren.

 

Sinds september 2017 is het voor patiënten mogelijk om digitaal hun dossier in te zien via het portaal www.mijnasz.nl.  Een jaar later vertellen we over het gebruik van dit portaal en de ervaringen van patiënten, dokters en verpleegkundigen. Wat hebben we geleerd en welke plannen zijn er voor de toekomst voor het patiëntenportaal.

 

Schrijf je nu in, eet een ‘bammetje’ mee en leer van de ervaringen rond digitale zorg in het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Inschrijven
Alleen voor genodigden